marți, 1 octombrie 2013

Piept de pui cu ardei copti si rosii

Numar de portii: 3
Timp de preparare: 1 ora 
Ingrediente:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 130 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 230 rosii cherry
  • 250 g rardei rosii grasi
  • 1 varf de cutit praf de ghimbir
  • 1 lingurita de oregano
  • 2 linguri de sos soia
  • piper proaspat macinat
Mod de preparare:


1. Ardeii se coc pe gratarul de aragaz, se intorc pe toate partile pentru a se rumeni frumos si se curata intr-un bol cu apa rece. Se lasa la scurs.

2. Spalam pieptul de pui, il lasam sa se usuce pe un prosop absorbant si-l taiem fasii subtiri.

3. Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem rondele.

4. Topim 80 g unt intr-o tigaie teflonata, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie putin, o scoate cu o paleta si o asezam pe un prosop absorbant.

5. Fara a lua tigaia de pe foc adaugam fasiile de pui, le lasam sa se rumeneasca pe toate partile, adaugam sosul de soia, praful de ghimbir si piperul prospat macinat. Lasam inca 5 minute la foc moale.

6. Topim untul ramas, adaugam rosiile intregi, asezonam cu oregano si amestecam din cand in cand. Cand se inmoaie putin le luam de pe foc.

Asezam intr-o farfurie ardeii, pieptul de pui si rosiile.. Pofta buna :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu