marți, 1 octombrie 2013

Friptura de vita iute si crema de ciocolata

Numar de portii: 10
Timp de preparare: 3 ore
S-a intros sotul din delegatie si mi-a povestit de un preparat taditional ceh, vita cu frisca...eu nu am avut decat ciocolata in casa. A iesit ceva foarte intersant! Yammy 
Desi la prima vedere pare complicat este foarte usor de preparat, insa, ce-i o drept, dureaza putin, dar merita zic eu :P

Ingrediente:
  • 1500 g carne de vita
  • 3 ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 500 ml suc de rosii
  • 3 - 4 linguri sos de soia
  • 3 - 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 50 ml afinata
Crema de ciocolata:
  • 90 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt 65% grasime
  • 1/2 esenta de rom

Mod de preparare:

1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita.
2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri.
3. Curatati, spalati si taiati marunt cu ajutorul robotului de bucatarie morcovii si cepele.
4. In 3 -4 linguri de ulei caliti ceapa, morcovii si ardeii. Cand ceapa devine lucioasa adaugati carnea de vita, lasati-o sa se rumenasca amestecand putin. Puneti sucul de rosii, sosul de soia, boia, sare si piper dupa gust. Lasati sa dea in cateva clocote
5. Preincalziti cuptorul de 180 C si dati totul la cuptor 30 de minute. Dupa primele 20 de minute adaugati afinata.

Crema de ciocolata:

1. Topiti untul la foc mic, adaugati ciocolata rupta in patratele, amestcati pana se topeste totul, puneti esenta de rom, luati de pe foc si lasati sa se racesca putin.

Pofta Buna!

6 comentarii: