marți, 2 iulie 2013

TOCANA DE CARNE CU CEAPA

Numar de portii: 6
Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:
  • 500 g carne de porc (vita sau de berbec)
  • 800 g ceapa alba (5-6 cepe medii)
  • 100 g unt
  • 1 varf de cutit sofran
  • 1 lingura miere
  • 200 ml apa sau supa concetrata de legume
  • sare, piper
Mod de preparare:

1. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune intr-o tigaie impreuna cu untul, inabusind-o 20 de min. Se sareaza si pipereaza dupa gust. O scoatem cu o paleta si o punem intr-un castron.
2. Adaugam carnea taiata fasii in sosul ramas in tigaie turnam supa. O lasam la fiert 20 de minute. Punem sofranul si mierea, lasand la fiert inca 5 minute.
3. Adaugam ceapa, amestecam si acoperim cu un capac. Tinem pe foc inca 10 minute.

Pofta buna!








4 comentarii: