luni, 24 iunie 2013

TARTA RUSTICA CU CEAPA VERDE IN ALUAT CU VIN

Numar de portii: 6
Timp de pregatire: 90 de minute

Am plecat de la ideea Simonei si m-am decis sa particip si eu la Provocarea Dulce Romanie 
Ingrediente:

Aluat:

  • 600 g faina alba
  • 2 oua
  • 200 ml vin roze demisec
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
Umplutura:

  • 4 ciuperci mari ( aproximaiv 150 g)
  • 6 fire de ceapa
  • 1 cabanos
  • 1 ou
  • 200 g carnati proaspeti
  • 70 g telemea
Mod de preparare:


  1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si neted. Acoperiti vasul si lasati-l sa se odineasca minim 30 de minute.
  2. Spalati bine ceapa si ciupercile. Taiati cubulete mici telemeua, ceapa rondele si ciupercile felii.
  3. Puneti putin la calit ceapa impreuna cu un ou si jumatate din cantitatea de telemea.
  4. Pe masa de lucru presarati putina faina si intindeti aluatul nu foarte subtire.
  5. Tapetati o tava de tort cu hartie de copt ( diametru de 28 de cm), asezati aluatul lasand putin mai mult decat dimensiunea tavii. Asezam carnaciorul pe marginea tavi si-l acoperim cu alutul in exces. Adaugam umplutura de ceapa si telemea si ornam cu felii de ciuperci si cabanos.
  6. Pentru a 2-a tarta am folosit o tava de chec tapetata cu hartie de copt, asezam alutul ramas, punem carnaciorii pe margine, ii acoperim cu aluat, adaugam feliile de ciuperci si le acoperim cu telemeau ramasa.
  7. Se pun la copt in cuprorul preincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 45 minute. Se scot din putor si se ung cu putin iaurt.


Pofta mare!









6 comentarii: