Timp de pregatire: 90 de minute
Am plecat de la ideea Simonei si m-am decis sa particip si eu la Provocarea Dulce Romanie
Ingrediente:Aluat:
- 600 g faina alba
- 2 oua
- 200 ml vin roze demisec
- 150 ml ulei floarea soarelui
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita zahar
- 4 ciuperci mari ( aproximaiv 150 g)
- 6 fire de ceapa
- 1 cabanos
- 1 ou
- 200 g carnati proaspeti
- 70 g telemea
- Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si neted. Acoperiti vasul si lasati-l sa se odineasca minim 30 de minute.
- Spalati bine ceapa si ciupercile. Taiati cubulete mici telemeua, ceapa rondele si ciupercile felii.
- Puneti putin la calit ceapa impreuna cu un ou si jumatate din cantitatea de telemea.
- Pe masa de lucru presarati putina faina si intindeti aluatul nu foarte subtire.
- Tapetati o tava de tort cu hartie de copt ( diametru de 28 de cm), asezati aluatul lasand putin mai mult decat dimensiunea tavii. Asezam carnaciorul pe marginea tavi si-l acoperim cu alutul in exces. Adaugam umplutura de ceapa si telemea si ornam cu felii de ciuperci si cabanos.
- Pentru a 2-a tarta am folosit o tava de chec tapetata cu hartie de copt, asezam alutul ramas, punem carnaciorii pe margine, ii acoperim cu aluat, adaugam feliile de ciuperci si le acoperim cu telemeau ramasa.
- Se pun la copt in cuprorul preincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 45 minute. Se scot din putor si se ung cu putin iaurt.
Pofta mare!
Buna buna !! felicitari!! Pup Andreea!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Andreea ;)
RăspundețiȘtergereArata demential! o tarta pe cinste!
RăspundețiȘtergereLaura iti multumesc pentru aprecieri!!!
RăspundețiȘtergereO bunatate de tarta ai facut!! Multumesc de participare!
RăspundețiȘtergerePupici
Simona cu cea mai mare placere!!! Pup
RăspundețiȘtergere