Timp de preparare: 60 de minute
Reteta dupa Edith's Kitchen
Ingrediente:
Blat:
- 3 oua
- 100 ml apa fiarta
- 40g amidon
- 30 g faina
- 1/3 lingurita sofran
- 60 g unt topit
- sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
Umplutura:
- 300 g branza de vaci
- 2 linguri cu parmezan ras
- 2 fire ceapa verde
- 3-4 fire marar
- 1 catel mic de usturoi
- piper
Mod de preparare:
- Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu putina sare si mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanad treptat.
- Faina, amidonul si praful de copt se amesteca bine, se cern si se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit (sa nu atinga punctul de fierbere cand il topiti).
- Se adauga boia de ardei si sofran, astfel capatand o culoare galben - portocalie.
- La sfarsit se incorporeaza uşor si albuşurile de ou.
- Tapetm o tava cu hartie de copt ( 25/35 cm), se intinde aluatul uniform si o dam la cuptorul peincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 20 - 25 minute dupa care scoatem aluatul pe un prosop de bucatarie si-l rulam in prosop. Il lasam 5 - 10 minute cat pregatim umplutura.
Umplutura:
- Se spala bine ceapa, mararul. Se curata si se toaca marunt usturoiul, ceapa si mararul ( eu am folosit blenderul). Branza de vaci se amesteca cu verdeata matunta, parmezan si piper.
- Umplutura omogenizata se aseaza peste aluat, rulam cu grija, infasuram intr-o folie alimentara si dam la rece pana a doua zi.
Pofta buna!
Daca vi se pare ca branza nu este destul de cremoasa puteti adauga o lingura de smantana
arata delicios si e usor de facut...felicitari pentru blog si mult succes in continuare
RăspundețiȘtergeremultumesc mult criss! sa fie ;)
RăspundețiȘtergere