duminică, 9 iunie 2013

CIORBA CU PERISOARE

Numar de portii: 8 - 10
Timp de preparare 120 de minute

Ingrediente:
  • 500 g carne toacata amestec
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura marar
  • 1 ceapa uscata mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • 1 ramura leustean verde
  • 1 ramura cimbru uscat
  • 250 ml bors
Mod de preparare:

1. Se curata legumele, se spala bine, cartofii si morcovul le taiam cubulete, ceapa verde rondele si ceapa uscata marunt.
2. Se pun la fiert legumele impreuna cu ramurile intregi de cimbru si leustean. 
3. Intre timp pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata cu oul, faina, pesmetul, mararul si sare si piper dupa gust. Ne udam pe maini( reluam acest procedeu din cand in cand sa nu se lipeasca de maini ) si formam in maini perisoarele pe care le adaugam in oala de pe foc.
4. Dupa ce mai da in cateva colocote adaugam si borsul de putina si mai lasam pe foc iute inca 20 -30 de minute.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu