duminică, 9 iunie 2013

CIORBA "MOFTUROASA"

Numar de portii: 8
Timp de prepara: 90 de minute 

Daca unii au pasarele, noi cred ca avem stoluri cand vine vorba de murdarit pe maini. Ne place ciorba cu carne de pui dar nu ne place sa ne murdarim cand mancam, asa ca, dupa ce carnea este fiarta bine, dezosam puiul si introducem din nou carne in ciorba/supa :D cum am zis de la inceput stoluri ;) 

Ingrediente:
  • pui: 2 pulpe superioare de pui, 2 aripi intregi si osul de la piept
  • 1 creanga de busuioc
  • 1/4 de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 cuiburi de taietei
  • 5 linguri de patrunjel taiat marunt
  • 5 linguri de leustean taiat marunt
  • sare si piper
  • 250 ml bors de putina
Mod de preparare:
1. Se pune carnea la fiert impreuna cu creanga de busuioc ( eu am avut un cocos de tara si a durat 40 - 50 de minute) si cu o lingura indepartam spuma de la suprafata.
2. Intre timp pregatim legumele: se spala bine si se curata, morcovii si telina se taie cubulete, ceapa, patrunjelul si leustenul se maruntesc.
3. Cand carnea este suficient de fiarta se scoate din ciorba, se lasa la racit putin si apoi se dezoseaza. Bucatelele de carne se taie la ce dimensiuni doriti si apoi le punem din nou la fiert impreuna cu legumele si verdeata.
4. Odata ce morcovul este fiert bine adaugam borsul si la sam sa dea in cateva clocote. Adaugam 2 cuiburi de taietei si mai lasam 3 minute pe foc. Punem sare si piper dupa gust.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu