sâmbătă, 1 iunie 2013

SALATA DE MORCOVI CU CHIMEN

Numar de portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

Ingrediente:

  • 250 g morcovi ( 2 morcovi medii)
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingurita chimen
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • sare si piper

Mod de preparare:

1. Morcovii se curata si se taie rondele nu foarte mici.
2. 500 ml de apa se pun la fiert cu sare si 1 lingura zeama de lamaie, cand da in clocot se adauga morcovii. Se lasa sa fiarba 5 -7 minute, apoi ii transferam in apa rece cu gheata si ii lasam sa se raceasca.
3. Usturoiul se curata si se toaca impreuna cu patrunjelul (eu le-am pus in blender), se aseaza intr-un castronel si se adauga zeama de lamaie ramasa, sare si piper dupa gust, uleiul de masline si chimenul si se amesteca bine.
4. Morcovii se scurg si se zvanta bine, se adauga sosul si se lasa la odihnit 10 minute. 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu