sâmbătă, 1 iunie 2013

SALATA CU ALGE SI PESTE

Numar de portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

Ingrediente:

  • 500 g hering marinat
  • 25 g alge deshidratata
  • 2 oua fierte tari

Mod de preparare:

1. Algele se pun la hidratat 30 de minute in apa rece. Se scot si se taie marunt.
2. Se adauga heringul marinat, taiat mic impreuna cu jumatete din zeama sa, ceapa si morcovul deasemena marinate.
3. Se lasa la frigider 2 - 3 ore sa se intrepatrunda aromele. 
Se serveste cu 2 oua taiate in sferturi.

Nota: Algele sun folosite atat ca aliment cat si in industria farmaceutica. Contin minerale 24-25%, iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fier, fosfor, zinc, vitamine: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP etc Recomandari: imunitate, anemie, astenie, rahitism, insuficienta tiroidiana, celulita, tulbulari digestive, constipatie, tulbulari de menopauza etc. 

Un comentariu: