sâmbătă, 7 mai 2016

Tarta cu somon fume si branza feta

Numar de portii: 8
Timp de preparare: 2 ore

La insistentele fanilor mei m-am apucat sa postez din nou :)))

Ingrediente:
     Aluat
  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 200 unt
  • 200 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • putina sare
Umplutura
  • 300 g somon afumat la rece
  • 100 g ton in suc propriu
  • 200 g branza feta
  • 100 g telemea
  • 1 legatura de patrunjel 
  • optional 1 ou
  1. Incalziti laptele impreuna un untul.
  2. Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama de lamaie si laptele in care am topit untul mixand bine compozitia.
  3. Deaspura compozitiei turnati in cascada faina amestecata cu drojdia uscata si framantati. Va rezulta un aluat usor lipicios. Lasati la rece timp de o ora.
  4. Somonul se taie fasii groase de un deget, patrunjelul se taie grosier, tonul se scuge si branza se sfarama cu mana. Amestecam bine ingredientele intr-un bol ( se poate adauga un ou pentru a lega mai bine compozitia).
  5. Dati la incalzit cuptorul la 170 grade (mediu)
  6. Pe masa de lucru si pe sucitor presaram faina si impartiti aluatul in 3 parti si apoi il intindeti  nu foarte subtire. Aluatul se pune in forma de tarta si se adauga umplutura. 
  7. Dati la cuptor timp de 30 de minute sau pana se rumeneste usor.
Din ingredientele de mai sus mie mi-au rezultat 2 tarte si o mica paine umpluta.

Gustul este unul spectaculos... asa de bun incat cel mic a mancat singur o tarta!

Pofta Mare!

Un comentariu: