sâmbătă, 7 mai 2016

Chec aperitiv cu oua si fructe de mare

Numar de portii: 6
Timp de preparare: 40 de minute

Omleta este foarte versatila si de aceasta data m-am gandit sa ii dau un aspect de chec....

Ingrediente:
  • 20 de oua
  • 1/2 legatura de loboda
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de usturoi verde
  • 300 grame faina alba
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 200 g scoici in ulei
  • 200 g hering marinat
  • 250 g branza cremoasa sau telemea
  • sare si piper dupa gust
  1.  Pentru ca dureaza foarte putin pana se prepara compozitia incingeti cuptorul la 150 grade (mediu spre mic)
  2. Verdeata se toaca marunt ( eu am folosit un blender).
  3. Scoicile si heringul se lasa la scurs
  4. Ouale se bat bine cu sare pana isi schimba culoarea apoi adaugam ingredientele pe rand continuind sa mixam: laptele, faina amestecata cu praful de copt in cascada, branza taiata cubulete, verdeata maruntita, scoicile si heringul.
  5. Compozitia se aseaza intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade timp de 30 minute(sau pana se rumeneste frumos)
Se lasa la racit si se serveste stropita cu putina lamaie si patrunjel verde.

Pofta Buna



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu