joi, 10 aprilie 2014

MIEL DIN PAINE

Numar de portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute


Ingrediente:
  • 500 g faina alba
  • 1 plic de drojdie granule
  • 300 ml de lapte
  • 20 ml de ulei
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 lingurita sare
Mod de preparare:

1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia, sarea, ceapa si ustruroiul taiate marunt
2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.
3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut aproximativ 2 ore.
4. Cand aluatul isi dulbeaza volumul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul. Dupa ce l-am intins bine il taiem fasii iar din fasii formam melcisori pentru blanita. Odata terminata blanita, din ce ne-a ramas formama capul si picioarele mielului.
5. Se da la cuptorul preincalzit la 170 C aproximativ 45 de minute si se unge cu un galbenus de ou.

Pofta Buna!






8 comentarii:

  1. ce-mi place! bravo tie! cu voia ta, poate voi prelua si eu ideea de asamblare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca iti place :) sper ca ti-a iesit cum ti-ai dorit

      Ștergere
  2. Demential! :)))) nu cred ca as avea rabdarea ta :)) bestial! sigur piticul a fost incantat!
    Esti talentata, muaah! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mutumesc mult Laura! Greu nu a fost deloc, pustiul ca pustiul dar tataicul a fost in al 9-lea cer :)) Pup dulce si pufos!

      Ștergere
  3. Cata migala.. Te felicit! Foarte apetisant arata mielul :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere