marți, 10 septembrie 2013

Paine fara drojdie cu iaurt si smantana

Numar de portii: 4
Timp de preparare: 40 de minute



M-am uitat in curtea Xandrinnei si am vazut si acesta reteta minunta pe care nu m-am abtinut sa o pun in practica. Nici nu am apucat sa o scot bine din cuptor ca au venit oamenii de pe afara - sotul si tata- invitati de mirosul de paine ( ca in reclame :) )

Ingrediente:
  • 125 g iaurt
  • 125 g smantana slaba
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Mod de preparare:

1.Amestecam faina cu praful de copt si o cernem intr-un castron.
2. Batem bine oul cu sarea, zaharul, smantana si iaurtul si le punem in mijlocul fainii. Amestecam pana obtinem un aluat moale, omogen si un pic lipicios.
3. Punem aluatul intr-o tava de paine tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 30 - 35 de minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu