duminică, 2 iunie 2013

SARLOTA VLAD

Numar de portii: 10
Timp de preparare: peste 120 de minute


Ingrediente:
Mousse de banane:

  • 3 banane mari
  • 250 ml de frisca
  • 50 g zahar
  • 50 g margarina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1- 2 lingurite zeama lamaie
  • 1 plic de gelatina
Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata menaj
  • 3 oua
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 ml cafea neindulcita
  • 1 plic de gelatina
  • sare

Mod de preparare:
Mousse de banane
1.  Gelatina se pune la hidratat 10 minute in 100 ml de apa rece
2.  Galbenusurile, zaharul si margarina se pun intr-un vas cu fund dublu, la foc moderat. Amestecam din cand in cand cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda. Compozitia este gata cand trecem cu lingura si ramane urma. Luam de pe foc.
3. Incalzim putin gelatina si o adugam compozitiei rezultate.
4. Curatam 2 banane, le pasam si le stropim cu putina zeama de lamaie. Se incorporeaza in crema de ou impreuna cu frisca ( eu am folosit frisca la tub).
Tava de tort cu pereti detasabili se captuseste cu folie alimentara. Banana ramasa se curata, se taie felii subtiri si se tapeteaza fundul tavii. Adaugam mousse-ul si dam la frigider 2 ore.
Crema de ciocolata
1. Ciocolata se taie bucati si impreuna cu 3 linguri de smantana se pune la topit, la foc mare, in bain - marie.
2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si, separat batem smantana pana devine frisca.
3. Gelatina se inmoaie in 100 ml de cafea rece timp de 10 minute dupa care o incalzim putin la foc mic.
4. Incorporati in ciocolata un galbenus, albusurile spuma, gelatina dizolvata in cafea si, la sfarsit, frisca Amestecati usor.
Ciocolata se pune peste mousse-ul de banane si se lasa la frigider minim 4 ore.
 Se orneaza cu mix de fructe rosii.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu