duminică, 2 iunie 2013

PRAJITURA CU BANANE SI FRUCTE DE PADURE


Ingrediente:
  • 80 g unt
  • 20 g margarina
  • 100 g zahar
  • 5 oua medii
  • 200 g iaurt
  • 2 banane mici
  • 50 de grame ciocolata amaruie
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 esenta de vanilie
  • 1 ceasca de fructe padure
Mod de preparare:

1. Untul si margarina, la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie pufoasa.
2. Adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine dupa fiecare.
3. Se incorporeaza bananele pasate bine si iaurtul, mixam.
4. Faina se amesteca cu praful de copt si cu putina sare si se presara peste compozitia prajiturii amestecand bine.
5. Ciocolata se taia bucatele mici si impreuna cu fructele de padure se incorporeaza in prajitura.
6. Se toarna intr-o tava ( 20/25) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 170 C (foc mediu) timp de 40 - 45 min.
7. Se lasa la racit si se proportioneaza dupa dorinta.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu