miercuri, 26 iunie 2013

PUI SI CEAPA LA CUPTOR IN SOS ROSII SI BULETE DE BRANZA

Numar de protii: 4
Timp de preparare: sub 120 de minute

Cu gandul la puiul pe care l-a pregatit atat de frumos Miha 

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 4 cani sos de rosii
  • 6 cepe
  • 100 g branza vaci
  • 50 g branza topita
  • 1 lingurita de sare
  • boia de ardei iute
  • 1 lingurita de marar uscat
  • ulei de masline
Mod de preparare:

1. Puiul se taie ( eu am folosit pulpele, aripioarele si pieptul de pui dezosat), se spala bine si se usuca pe un prosop absorbant.
2. Ceapa se curata, se unge bine cu putin ulei de masline si se aseaza intr-un vas termorezistent impreuna cu o cana de sos de rosii.
3. Puiul se aseaza intr-un vas termorezistent, se adauga sarea, boia si putin ulei de masline. Se unge bine pe toate partile. Se adauga 3 cani de sos de rosii.
4. Atat ceapa cat si puiul se dau la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 1 ora 30.

Bulete de branza

1. Branza de vaci se amesteca cu branza topita si mararul uscat. Cand amestecul este omogen se formeaza buletrurile de branza.

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu