miercuri, 26 iunie 2013

PAINE UMPLUTA CU CARNACIORI SI TELEMEA

Numar de portii: 6
Timp de preparare: sub 120 de minute

Ingrediente:
  • 500 g faina alba
  • 1 plic de drojdie pudra
  • 300 ml de lapte
  • 20 ml de ulei
  • 2 cabanosi
  • 100 g telemea
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de oregano
  • seminte de florea soarelui decojite
Mod de preparare:

1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia, sarea si oregano.
2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.
3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut aproximativ 2 ore.
4. Cand aluatul isi dulbeaza volumul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul. Se aseaza un carnacior si telemeau taiata marunt, se inconjoara cu aluat. Procedam la fel si cu al 2-lea carnacior.
5. Se aseaza astfel painea obtinuta in tava si se presara cateva seminte de floarea soarelui. Presati-le putin cu mana.
6. Se da la cuptorul preincalzit la 170 C aproximativ 45 de minute.


Pofta Buna!
Nota:
Pentru a obtine o coaja moale si pufoasa, imediat ce ati scos painea, asezati un prosop ud peste ea.








2 comentarii: