duminică, 2 iunie 2013

PATE DE PUI CU CIUPERCI

Numar de portii: 4
Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente
  • 500 g ficat
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • coditele de la 500 g ciuperci
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 lingurita de unt
  • ulei
  • sare si piper
Mod de preparare:

1. Se spala bine ficatul si se pune la scurs.
2. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei incins impreuna cu putina sare. Cand ceapa devine sticloasa adaugam coditele de ciuperci spalate bine si tocate marunt.
3. Dupa 5 min adaugam ficatul si lasam inca 5 minute si adaugam vinul. Semiacoperim oala si lasam sa scada lichidul.
4. Cand lichidul este aproape evaporat adaugam untul, asteptam sa se topeasca, asezonam cu sare si piper si luam de pe foc.
5. Se marunteste cu blenderul de mana.
Se serveste rece, daca aveti rabdare :)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu