duminică, 2 iunie 2013

CIORBA CU PERISOARE DIN SOIA

Numar de portii: 6
Timp de preparare: sub 60 de minute



Ingredinete:
Ingrediente perisoare:

  • 100 g granule soia,
  • 50 ml ulei,
  • 1 ceapa mica,
  • 5 linguri faina,
  • 1 lingura de marar uscat
  • 50 g de ciuperci
  • 1 lingura de gris
  • sare, piper
Pentru ciorba:
  • 2 morcovi de marime mijlocie,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/4 radacina telina,
  • 1 ceapa mica,
  • 250 ml bors
  • 1 lingura frunze leustean verde tocat
  • 1 lingura de patrunjel verde
  • 1 lingura de marar verde
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
1.Granulele de soia le punem la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute. 
2.Curatam morcovii, ceapa, radacinile de patrunjel, pastarnac si telina.
3. Ceapa se taie marunt (eu am folosit blenderul) si cantitatea rezultata se imparte in doua, iar morcovii, patrunjelul, telina si pastracul le taiem cubulete.
4. Intr-o oala calim legumele taiate impreuna cu ceapa. Stingem totul cu circa 2.5 l apa rece si lasam la fiert la foc mic impreuna cu 1 lingurita de sare, leusteanul, patrunjelul si mararul(verzi).
5. Soia fiarta si scursa de apa o amestecam cu jumatate din ceapa ramasa, 50 ml ulei, 5 linguri faina, gris, marar, 50 g ciuperci toacate marunt si condimentam cu sare si piper dupa gust.
6. Cand legumele din oala sunt fierte, adaugam si perisoarele formate in ciorba clocotinda. Lasam sa dea totul din nou in clocot, adaugam borsul si lasam sa fiarba inca circa 10 minute la foc mic si oala acoperita.
Pofta buna!
Nota: Reteta este adaptata dupa BucatareseleVesele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu