duminică, 2 iunie 2013

SARMALE DE POST CU USTUROI

Numar de portii: 8
Timp de preparare: peste 120 de minute




Ingrediente:
  • 1 varza murata
  • 6 cepe mici
  • 6 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 300 g ciuperci
  • 200 g orez
  • 100 g granule soia Inedit
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • sare
  • 2 lingurite pasta groasa de rosii
  • ulei
Mod de preparare:
1. Punem varza in apa la desarat peste seara. Dimineata se spala bine si e rup frunzele una cate una
2 Punem la hidratat granule de soia timp de 20 min in apa care fierbe.
3. Curatam, spalam bine si tocam ceapa, usturoiul, morcovul si ciupercile.
4. Intr-o tigaie cu ulei incins calim foarte putin ceapa si usturoiul, adaugam morcovul si la sfarsit ciupercile.
5. Cand legumele sunt pe jumatate facute adaugam orezul si stingem cu 400 ml de apa. Amestecam din cand in cand, pana cand orezul se umfla putin. Adaugam pasta de rosii si asezonam cu boia dulce si picanta si sare dupa gust si in functie cat este de sarata varza.
6. La acest amestec adaugam soia hidrata si bine stoarsa de apa. Luam compozitia de pe foc si o lasam la racit.
7. Punem pe fiecare frunza de varza compozitia, rulam si inchidem bine capetele. Fiecare dupa pricepere ;)
8. Pe fundul oalei in care urmeaza sa punem sarmalele, se pun cotoarele de la varza.
9. Asezam sarmalele in oala, punem apa peste ele si le lasam la foc mic timp de 2 ore.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu